МАЛИКТАЕВА ПЕРНЕКҮЛ МАЛИКТАЙҚЫЗЫ

Маликтаева Пернекүл Маликтайқызы 2000 жылы М.Х.Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университетінің «Нан, тәттітағам, макарон өнімдері және тамақ концентраттары» бойынша мамандығын үздік бағамен бітірді. Еңбек өтілі. Еңбек жолын 2001 жылы М.Х. Дулати атындағы Тараз Мемлекеттік университетінің «Еңбекті қорғау және өмір тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі» кафедрасында оқытушылық қызметінен бастады. 2001-2005 ж.ж. аралығында М.Х.Дулати атындағы Тараз Мемлекеттік университетіндегі 05.18.12 «Тамақ өнімдерінің процесстері мен аппараттары» мамандығы бойынша аспирантурасының күндізгі бөлімінде оқыды. 2008 жылы 28 маусымда Алматы технологиялықуниверситетінде «Обоснование параметров процесса таблетирования национального кисломолочного напитка на основе зернового сырья» тақырыбыбойыншағылымижұмысынқорғады. 2008 жылы 27 қарашадағы (№12 хаттама) ҚРБілімжәнеғылымминистрлігініңбілімжәнеғылымсаласындағыбақылаукомитетініңшешімімен "Техника ғылымдарының кандидаты" ғылымидәрежесіберілді. 2013 жылы Павлодар қ. Аймақтық Менеджмент академиясының төралқа шешімімен (№2 хаттама, 27.02.2013 жыл) қауымдастырылған профессор академиялық дәрежесі берілді. 2005 жылдан А.Ясауи атындағы ХҚТУ Тараз институтының «Ғылыми - өндірістік цехта» ғылыми қызметкер қызметін, ал 2008 жылдан Тараз инновациялық-гуманитарлық университеті «Стандарттау және сертификаттау» кафедрасында доцент қызметін атқарды. 2017-2018 оқу жылынан бастап «Стандарттау және ветеринарлық санитария» кафедрасының меңгерушісі қызметін атқаруда. Басылымдар:Қазіргі уақытқа дейін 101 ғылыми мақаланың, 2 оқулық, 5 оқу құралының және 2 инновациялық патенттің авторы, 10 жұмыс өндіріс процесіне енгізілді. Ғылыми еңбектер: 1. «Тамақ өнімдерінің сапасын физико-химиялық тұрғыдан талдау». оқулық.Алматы «Эверо» баспаханасы 2013. 160 б. 2. "Сапа менеджменті жүйелерінің негіздері" оқулық. Алматы «Эверо» баспаханасы 2014 160 б. 3. «Кондитер өндірісінің технологиясы» оқу құралы. Тараз. ТИГУ баспаханасы, 2019. 152б. 4. "Модульдік оқытудың мақсаттары мен міндеттері "Fundamental and applied science-2015" of XI international research and practice conference №9 Англия 59-61; 5. «Ұлттық нан өнімдерінің тиімді технологиясын жасау» Механика және технологиялар/ғылыми журнал 2021, №1(71), 53-59б 6. «Динамическое поведение цилиндрической оболочки тетрагональной структуры из композиционных материалов» Механика және технологиялар/ғылыми журнал 2021, №1(71), 128-136 б. 7. «Devising the formulationand technology forbaking buns from flourof composite mixturesand sugar beet» Technology and equipment of food production: food technology. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies ISSN 1729-3774. 29.10.2021ж. 73-84б. Біліктілік көтеру: - Өндірістік тағылымдама. «КазИНСТ» шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорны Тараз қ. 16.09-01.11.2019 ж. - Қашықтықтан оқытуды ұйымдастыру технологиялары.Инновациялық білім беру орталығы 05.-20.08. 2020 ж. - «Innovative technologies in educational process» (Quality of education) bk educational forum. Сongratulates on successful competition of tbis training beld in Taraz. Kazahkstan from 19.01.2021 to 30.01.2021 Варненски свободен университет - Өндірістік тағылымдама. АҚ ЖФ«Ұлттық сараптау және серификаттау орталығы» 16.09-01.11. 2021 ж.